25 Nisan 2013 Perşembe


Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü 1. Yıldönümünü doldurması sebebiyle yapmış olduğu işlerle ilgili halkımızı bilgilendirmek için açıklamalarda bulundu  
NİĞDE HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ 
BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR PROGRAM VE KANSER BİRİMİ

       Ruh Sağlığı Programları içerisinde İlimizdeki tüm ruh sağlığı hastalarının, madde bağımlılarının, sağlık tedbiri uygulamasına karar verilen çocukların takipleri yapılmakta, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastaneleri,  AMATEM gibi kurumlara İl dışı sevklerini yapılmakta.
       İl genelinde KETEM (Kanser Eğitim ve Tarama Merkezleri) aracılığı ile tüm İl genelinde kalınbağırsak, prostat,meme ve rahimağzı (serviks) kanserleri için halka taramalar yapmak ,İl geneli kanser kayıtlarını tutmakta ve eğitimler düzenlemektedir.
       Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı kapsamında İlimizde halk eğitimleri, okul eğitimleri ve hizmet içi eğitimler düzenleyerek çağımızın hastalığı olarak görülen obezite, diyabet ve metabolik hastalıklarla etkin mücadele çalışmaları yapmaktadır.
      Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele kapsamında İl genelinde tüm kapalı mekanlarda tütün denetimleri,
       Uçucu madde (tiner, bally vb.) ihtiva eden ürünleri  satan işyerlerinin denetimi
      Alkollü olarak yakalanan sürücülere ise Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi (SÜDGE)
       Çocuk,Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi; Anne ve bebek ölümlerinin azaltılması için Misafir annelik, riskli gebelerin saptanması ve takipleri,
       Yenidoğan bebeklerin tüm tarama programlarını yürütmek (Yenidoğan işitme taramaları, Fenil ketonüri hastalığı ,konjenital hipotroidi ve biotinidaz eksikliği, , yeni doğan bebeklerimizin gelişimsel kalça displazisi (doğuştan kalça çıkıklığı) açısından değerlendirilmesi için kalça USG’lerin çekilmesinin sağlanması takibimiz kapsamındadır. Bu kapsamda, ev ziyaretleri, eğitimler yapılmakta ve danışmanlık hizmeti verilmektedir.
      Yine Annelerimize gebelik ve lohusalık döneminde destek olmak amacıyla , bebeklerimize ise ilk bir yılda büyüme ve gelişmelerini desteklemek amacıyla D.vit ve Demir preparatları ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder