30 Ağustos 2013 Cuma

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
30 Ağustos Zafer Bayramının 91. Yıldönümü Niğde’ de büyük çoşkuyla kutlandı.
Kutlamaya Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra Niğde Milletvekili , Doğan Şafak Garnizon Komutanı Kd. Albay Ufuk Nayır, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Vali Yardımcıları Hanlar İden, Mustafa Karaca, Abdullah Uçgun, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit Kamu Kurum ve Kuruluşların temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ile Vatandaşlar katıldı.
Valilik, Belediye ve Garnizon Komutanlıkların çelenklerin konulması ile başlayan proğram saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Daha sonra Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Jan.Kıd.Albay Ufuk Nayır ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Halkın, Protokolün, Öğrencilerin ve Askeri manganın bayramlarını kutladılar.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Jandarma Binbaşı Süreyya güler; “Bugün Aziz Türk Milleti ve onun aziz bağrından çıkan Kahraman Türk Ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferinin 91. Yıldönümüdür. Bu zafer Yüce Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hürriyet ve bağımsızlık aşkıyla yanan bir milletin sarsılmaz zaferidir. Bu zaferin Yüce Türk Milletinin bağımsızlığı için tarihte bir dönüm noktası olduğundan bahseden Binbaşı Güler, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını rahmetle anıyor, hayatta kalan gazilerimize de saygılarımı sunuyorum” dedi.
Günün önemi ile ilgili şiirlerin okunmasının ardından tören geçisi yapıldı. Sonrasında Valilik Makamında Vali Necmeddin Kılıç tebrikatları kabul etti.

Aynı günün Akşamında'da Niğde Valisi Necmeddin Kılıç tarafından Resepsiyon verildi. Yoğun katılımın gerçekleştiği resepsiyonda Vali Kılıç konuklarla tek tek ilgilendi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder