17 Ağustos 2013 Cumartesi

Uşak Ulubey Kanyonu Tabiat Parkı Olarak İlan Edildi…
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Uşak Ulubey Kanyonu’nu “Tabiat Parkı” ilan etti.
Genel Müdürlük tarafından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun onayıyla ilan edilen Ulubey Kanyonu ile birlikte tabiat parkı sayısı 189’a yükseldi.
Tabiat turizminin gelişimine katkı sağlayacak Ulubey Kanyonu, Uşak ili Ulubey ilçesi sınırları içinde toplam 1.190 dekar alan üzerinde yer alırken, Uşak’a 29 km uzaklıkta bulunuyor.
Uşak ve Ulubey için büyük önem taşıyan Ulubey Kanyonu sahip olduğu tabii güzelliği ve tarihi zenginliğiyle ziyaretçilerine farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor.
Ulubey Kanyonu, Ulubey Çayı ve Banaz Çayı boyunca devam eden bir ana kanyon ile buna bağlanan onlarca büyük yan kanyonlardan oluşuyor. Ulubey Çayı görsel güzelliğiyle bütün kanyonu adeta saklı bir cennete çevirmiştir.
Ulubey Kanyonu akarsu yatağı olması, saklanma ve barınmaya uygun olması sebebiyle binlerce yıl öncesinden günümüze kadar birçok medeniyetin yerleşim alanı olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder