8 Şubat 2020 Cumartesi

Bakan “Kapalı Su Kuyusu Yok”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, “Niğde ilimizde sulama suyu olarak kullanılırken, borcu nedeni ile kullanıma kapatılan kooperatif kuyusu sayısı kaç adettir? Herhangi bir nedenle kapalı sulama suyu kuyu sayısı kaç adettir?” şeklinde verdiği soru önergesine, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den cevap geldi.
​               Bakan Pakdemirli, Gürer’in sorusuna cevaben, “Bakanlığımız bağlı kuruluşu olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından Yeraltı Suyu Sulama Kooperatiflerine (YAS); geri ödemeli olarak kuyu açımı, motopomp, enerji nakil hattı ve sulama şebekesi inşa edilmesi konularında hizmet verilmektedir. Kooperatiflerin DSİ'ye olan geri ödeme borçlarından dolayı kuyuların kullanıma kapatılması yönünde bir uygulama mevcut değildir.
DSİ tarafından YAS Sulama Kooperatiflerine devri yapılan ve YAS Kullanma Belgesi verilen şahıs kuyularının işletme ve bakım sorumluluğu kendilerine aittir. Bu kapsamda yer alan ve DSİ ile alakalı işlemler nedeniyle kullanıma kapalı olan herhangi bir kuyu bulunmamaktadır.” dedi.
               CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Niğde Dikilitaş ve Çavdarlı’da borçları nedeniyle kapalı kuyuların varlığı biliniyor. Bu kuyular neden kapalı dediğimizde, köydeki çiftçiler borçlardan dolayı olduğunu ifade ediyorlar. Bakan ise kapalı kuyu yok diyor. Bu durumda DSİ tarafından kapatılmış ise, kuyusu kapalı olan kooperatif ya da birlik yetkilileri, DSİ’ye başvursunlar” dedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder