28 Temmuz 2020 Salı

KavlaktepeYeraltı Şehrin de Çevre Düzenleme Çalışmaları  Başladı
Çamardı ilçesi Kavlaktepe Köyü Yeraltı Şehrin de başlayan Çevre Düzenleme Çalışmalarını İl Turizm Müdürü İsmail Tecimer yerin de inceledi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Tecimer; Çamardı ilçesine bağlı Kavlaktepe köyünde bulunan ; rölöve, restorasyon, restitüsyon, çevre düzenleme, elektirik ve statik projelerinin yapımına ilişkin çalışmaların  başladığı ve  bu projelerin tamamlanarak uygulamasının da bitimine mütakip,  Niğde de alternatif bir destinasyon olması öngörülen  yer altı şehrinde incelemelerde bulundu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Tecimer  “ Kavlaktepe yeraltı şehri  ,Bizans dönemine ait olan yer altı şehri M.S. 8-12' inci yüzyıllar arasına tarihlenmektedir. Giriş kapısı 90 cm yükseklikte ve 106 cm genişliktedir. Girişten sonra oda şeklinde bir mekan ile sağ ve sola giden tüneller yer almaktadır.
Bu tünellerden alt kata merdivenle geçişler mevcut olup, birbirine bağlantılı odalar şeklinde mekanlardan oluşmaktadır. Diğer yer altı şehirlerinde olduğu gibi havalandırma bacası da mevcuttur.
1990 ve 2008 yıllarında Niğde Müzesi arkeologlarınca yer altı şehrinde kazı çalışmaları yapılmıştır. Aladağlar yol güzergahı içinde olması Kavlaktepe yer altı şehrine artı değer katacak ve çalışmaların tamamlanarak yer altı şehrinin hizmete sunulması ile birlikte Niğde turizmine ciddi manada katkı sağlayacaktır.” Dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder