15 Temmuz 2020 Çarşamba


KAYMAKAM FATİH UZUN’UN 
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Hatırlanacağı üzere, 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı.
Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Her yıl, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde kendilerini gönülden yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız.
15 Temmuz’da, meydanlara, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyenlere karşı  Çanakkale’de ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir.
Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke, artık, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür.
15 Temmuz şanlı direnişimizin yıl dönümünde; darbe ve işgal girişimini savuşturan ve bastıran ve kurucu liderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK' ün bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti' ni muhafaza etmemizde başkomutanlık rolünü ve görevini üstlenen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN' a saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi şehit olan başta Ömer HALİSDEMİR olmak üzere ülke savunmasında bu zamana kadar hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder