25 Temmuz 2020 Cumartesi


Niğde Üniversitesinde “15 Temmuz Darbe Girişiminin Uluslararası Etkileri” Adlı Konferans Gerçekleştirildi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi , Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’ün sunumu ile “15 Temmuz Darbe Girişiminin Uluslararası Etkileri” adlı konferans gerçekleştirildi.
Konferansa, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Belediye Başkanı Yardımcısı Mustafa Yiğit, davetliler, üniversite akademik ve idari personelleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Konuşmasına, “15 Temmuz Darbe Girişimi gibi bir millete acı yaşatan travmanın milletin hafızasından silinmesi mümkün değildir” diyerek başlayan Prof. Dr. Birol Akgün, gelecek nesillerin de böyle ihanetlerle karşılaşmaması için bu hafızanın da aktarılması gerektiğini ifade etti.
Prof. Dr. Birol Akgün ayrıca geçmişte yaşanan acıları ve ihanetleri unutanların gelecekte bu acıları tekrar yaşamaya mahkûm hale geleceklerini de vurgulayarak, “Bu tür yıldönümlerinde bir araya gelmemiz, acıları anmamız ve dersler çıkarmamız gerekmektedir” dedi.
Prof. Dr. Birol Akgün; “15 Temmuz gecesinde, FETÖ mensubu terör örgütünün eğitim kurumları vasıtasıyla, Türkiye’nin en önemli kritik kurumlarının askeriyesine, polisine, istihbaratına, yargısına ve maliyesine sızarak bir toplumu içerden fethetmek ve demokratik meşruiyete gerek duymaksızın bir devletin, bir toplumun ve milletin kaderine el koymak için 40 yıl boyunca yaptıkları planın zirvesini yaşadık. Adeta yokmuş gibi davranıp ve uzunca yıllar siyasetten uzak durduklarını iddia ederken, siyasetin en derinini, en sinsisini hazırlamışlar. Eğitim hizmetleri ile uğraşan insanlar gibi kendilerini tanıtıp, dışarıya yansıtırken meğer hastalıklı bir ruha bağlı, adanmış ruhlar diye ifade ettikleri hainler yetiştirip devletin ilgili birimlerine yerleştirmişler” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder