18 Mart 2022 Cuma

18 Mart Şehitleri ve Çanakkale Zaferini Anma Günü


 Vali  Dr. Yılmaz Şimşek’in 18 Mart Şehitleri ve Çanakkale Zaferini Anma Günü Mesajı

Vatanı ve milleti için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin “Şehitler Günü”nü onurla yâd ettiğimiz bugün, tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünü kutlamanın haklı onur ve gurunu yaşıyoruz.

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, şanlı tarihimizde zelil yaşamak yerine vatanı, milleti bayrağı ve bütün mukaddesatı uğruna onurla ve gururla uğruna ölmeyi tercih edenlerin zaferi olmuştur.

Milli mücadelemizin ilk ateşinin yakıldığı, kahramanlıklarla dolu askeri başarıların yanı sıra vatan sevgisinin, azmin ve inancın ortaya konulduğu zafer olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin ve milletimizin esaret altına alınamayacağının tüm Dünya’ya ilan edildiği bir zafer olmuştur.

Dönemin en zor şartları altında imkânsızlığın başarıldığı Çanakkale Deniz Zaferi, Necip Milletimizin Vatanı, milleti, bayrağı ve mukaddesatı uğruna vatan sevgisinin kanla yazılmış ifadesi olmuştur.

Bugün bizlere düşen görev ise; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi kutlama etkinlikleri kapsamında bu uğurda şehit olan atalarımızın aziz hatıralarını, inançlarını, cesaretlerini, azim ve kararlılıklarını ve  manevi miraslarına sahip çıkarak,  gelecek nesillerimize anlatmak ve yaşatmak olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle milli birlik ve beraberliğimizin sembolü olan Çanakkale Zaferimizin 107. yıl dönümünde; Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en zor şartlar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder