19 Mart 2022 Cumartesi

Çanakkale Şehitleri Rahmet ve Minnetle Anıldı


 Çanakkale Zaferi'nin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Niğde Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başlayan törene Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkan Vekili Ahmet Taciroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Dadal, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Baro Başkanı Emin Alper Öztürk, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit ve gazi dernekleri başkanları ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Tören sırasında Şehitlik Şeref Defterini imzalayan Vali Yılmaz Şimşek,  Şeref Defterine yazdığı yazıda, “Aziz Şehitlerimiz, Milletçe her zaman büyük onur ve gurur duyduğumuz Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümü münasebetiyle manevi huzurunuzdayız. Sizleri bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

 Özgürce yaşadığımız vatan kıldığınız bu mukaddes toprakları, canınız pahasına bizlere emanet bıraktınız. Sizlerle ne kadar övünsek ve gurur duysak azdır. Sizler milletimizin gönlünde en yüce yere sahipsiniz. Emanetinize kararlılıkla sahip çıkıyoruz. Türk Milletinin sarsılmaz iradesi, vatan ve bayrak sevgisi Çanakkale’de olduğu gibi tarihin her safhasında bizleri güçlü ve muzaffer kılacaktır.

  Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümünü kutladığımız bu şerefli günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu uğurda canlarını veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz Şad Olsun” ifadelerine yer verdi.

Buradaki tören, şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim okunması, dua edilmesi ve şehit kabirlerinin ziyaret edilmesi ile sona erdi.

Daha sonra 19 Mayıs Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından Çanakkale Zaferi'nin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Kültür Merkezinde düzenlenen anma programına geçildi.

Şehitler Günü programı, Cuma namazı öncesinde  Fatih Sultan Mehmet Camiinde şehitlerimizin ruhuna Mevlid-i Şerif okutulması ile devam etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder