7 Mart 2022 Pazartesi

YEŞİLAY HAFTASI


 VALİ DR. YILMAZ ŞİMŞEK’İN YEŞİLAY HAFTASI MESAJI

Yurdumuzda alkollü içki ve uyuşturucu madde kullanımına karşı olanlar tarafından 5 Mart 1920 tarihinde kurulan ve daha sonra Yeşilay Derneği adını kullanan Hilâl-i Ahdar Cemiyeti’nin kuruluş tarihini içeren 1–7 Mart haftası, her yıl ülkemizde ‘’Yeşilay Haftası’’ olarak kutlanmaktadır.

Bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı bireyler yetiştirmek, aile ve toplum huzurunu korumak, çocuklarımıza barış ve saygının hâkim olduğu bir gelecek bırakmak için; tütün, alkol, uyuşturucu başta olmak üzere tüm bağımlılıklara karşı bilinçli olmak zorundayız. 

Değişen dünyayla birlikte alkol, tütün, madde ve kumar bağımlılığının yanı sıra genç kuşağı tehdit eden bir yeni tehlike de teknoloji bağımlılığıdır. Bağımlılıklar bireyin hem fiziksel hem de ruhsal sağlığını etkilemekte ve bu etkiler zincirleme bir şekilde hayatın her alanında farklı sonuçlara neden olmaktadır. Biyolojik, psikolojik, sosyolojik ve kültürel boyutlarda kişisel ve toplumsal yozlaşmaya sebep olan bağımlılık, toplumsal yaşamı tehdit etmektedir.

Bu bağlamda; bilinçli, sağlıklı bir nesil oluşturma yolunda başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumumuzun tüm bireylerinin tüm zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak başla ailelerimiz olmak üzere tüm toplumumuzun ortak görev ve sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle daha iyi bir gelecek ve sağlıklı bir nesil için akıl, beden ve ruh sağlımızı tehdit eden her türlü bağımlılıktan uzak, sağlıklı ve mutlu bir hayat dileğiyle tüm vatandaşlarımızın “Yeşilay Haftası” nı kutluyorum


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder