29 Ağustos 2012 Çarşamba


GIDA DENETİM VE NUMUNE TAŞIMA ARACI KAMUOYUNA TANITILDI
İl Özel İdare Müdürlüğünce alınarak İl Sağlık Müdürlüğüne hibe edilen özel donanımla dizayn ettirilen gıda denetim ve numune taşıma aracını İl Müdürü Nizamettin BİLHAN tarafından kamuoyuna tanıtıldı.
Hizmete sunulan aracın tanıtımında konuşan İl Müdürü Nizamettin Bilhan, “Bu aracın alınmasında Başta Sayın Valimiz, İl Özel İdare Genel Sekreterimiz, İl Genel Meclis Başkanı, İl Genel Meclis Üyeleri ile emeği geçen herkese verdikleri destek için minnettarız” dedi. 
İl Müdürü Bilhan konuşmasındaGerek mutat, gerekse Alo 174 ve diğer şikayetlerle ilgili denetimlerde ve numune nakillerinde daha hassas davranmamız gerekiyor. Diğer yandan ülkemizde uygulanan gıda üretimi, tüketimi ve denetimi alanlarında kaliteyi arttırmak, insanların daha sağlıklı ve uluslararası standartlara uygun üretilmiş gıdaları tüketmelerini sağlamak, sağlıklı olmayan koşullarda üretim yapan veya tüketime sunanları daha hızlı tespit ederek ve haklarında yasal işlem yapmak suretiyle denetimlerde etkinliği arttırmak istiyoruz.
 Halkın sağlığı ve gıda güvenliğinin sağlanması için denetimlerin ve kontrollerin 7 gün 24 saat kesintisiz olarak devam ettiğini ifade eden Bilhan, “ “Ayrıca özellikle Müdürlüğümüzce geçen Ramazan Ayı boyunca toplu iftarların yapıldığı yerler buralara yemek sağlayan şirketler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve  pastacılık ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üretimi yapan yerlerin denetimi yapılmış ve gerektiğinde numuneler alınmıştır. Yapılan yoğun denetimler sayesinde İlimizde vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli gıda tüketmeleri sağlandı” diye konuştu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder