10 Ocak 2014 Cuma

BAŞKAN OĞUZ’DAN 10 OCAK MESAJI

GÜÇLÜ DEMOKRASİ İÇİN BASIN ÖZGÜR OLMALI


 Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Güçlü bir demokrasi ve özgür bir toplum için özgür basının büyük önem taşıdığını söyledi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir açıklama yayınlayan Başkan Oğuz, “Tüm güçlüklerine rağmen onurla ve özveriyle mesleğini yapmaya çalışan tüm basın mensuplarının bu anlamlı gününü kutluyorum” dedi.

TABLO İÇİMİZİ ACITIYOR
Türkiye’de basın kuruluşlarının ve basın çalışanlarının son yıllarda çeşitli baskı ve sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını söyleyen Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz; “Demokrasinin gelişmesi, Toplumun haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basınımızın yaşadığı sorunlar hepimizin malumudur. Güçlü bir demokrasinin yolu güçlü ve bağımsız bir basından geçer. Basın emekçilerimiz, çoğu zaman iş güvencesi olmadan, sigortasız, sendikasız, oto sansür baskısı altında çalıştırılmakta; sık sık işten çıkarmalar yaşanmakta, mesleğini yapmaya çalışan pek çok cesur gazetecinin özgürlüğü elinden alınmaktadır. Bu tablo herkes gibi bizim de içimizi acıtmaktadır” dedi.

DİNAMİK GENÇ BİR KUŞAK GELİYOR
Yaşanan tüm sorunlara rağmen dinamik, dünyayı ve Türkiye’yi takip eden genç bir gazeteci kuşağının umut verdiğini söyleyen Aliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Mesleğin büyüklerine ve başarılı genç kuşağa güveniyoruz. Tüm sorunların biran önce çözülmesi umudumla; basın-yayın kuruluşlarında çalışan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, özgürlükleri elinden alınmış, mesleğini yapamayan gazetecilerin biran önce özgürlüğe kavuşmasını diliyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder