30 Ocak 2014 Perşembe

NİĞDE İL İSTİHDAM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
Niğde’de 2014 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
Niğde Valiliği Toplantı salonunda gerçekleştirilen İl İstihdam Kurulu toplantısında, Çalışma ve İş Kurumu tarafından yapılan sunumda geçen yıl yapılan ve bu yıl içerisinde yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi verildi.
Çalışma ve İş Kurumu olarak temel hedeflerinin ilimizde işsizliği azaltmak ve işsiz vatandaşlarımıza iş bulmak olduğunun anlatıldığı toplantıda gerçekleştirilen projeler ve 2013 yılı içerisinde kurumun yapmış olduğu faaliyetler doğrultusunda önemli gelişmeler kaydedildiği belirtildi.
Niğde’de 2013 yılında özel sektör bazında 10 kişi ve üzeri istihdam sağlayan iş yerlerinden sadece 1 tanesi kapanırken; bu ölçekte 44 adet iş yeri açıldığı ifade edildi.    
Türkiye geneli işsizlik oranı 2012 yılı itibariyle %9,2 iken, Niğde ili olarak 2012 yılı işsizlik oranının %6,1 olduğunun açıklandığı toplantıda işsizlik oranının yapılan çalışmalar ve projelerle her geçen yıl daha azalacağı vurgulandı. 2013 yılı itibariyle 2732 kişinin kurum tarafından işe yerleştirildiği bilgisinin verildiği toplantıda en çok sanayi sektöründe istihdam sağlandığı, bunu da hizmet ve inşaat sektörünün takip ettiği söylendi.   
2013 yılında Niğde Çalışma ve İş Kurumu tarafından açılan istihdam garantili kurslar kapsamında 136 kursiyerin eğitim gördüğü, bu kursiyerlerin %64’ünün istihdam edildiği, toplum yararına programlara 500 kursiyerin katıldığı ve hepsinin istihdam edildiği, ayrıca Girişimcilik/Staj kursları kapsamında da 114 kursiyere KOSGEB işbirliği ile eğitim verildiği belirtildi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder