8 Ocak 2014 Çarşamba



 ATATÜRK’ÜN KOCATEPE SİLUETİ ALİAĞA’YI AYDINLATTI

 ALİAĞA BELEDİYESİ, ATATÜRK’ÜN KOCATEPE SİLUETİNİ KENTİN MERKEZİNE YERLEŞTİRDİ. 6 METRELİK KROM RÖLYEF, ALİAĞALILARIN BÜYÜK İLGİSİNİ ÇEKTİ

 Aliağa Belediyesi, kentin merkezine yerleştirdiği 6 metrelik Atatürk’ün Kocatepe siluet rölyefi ile vatandaşların takdirini kazandı. İskele Meydanı, Uğur Mumcu Parkı karşısındaki dev Atatürk silueti görenlerin büyük ilgisini çekiyor. Gece ışıl ışıl ortaya çıkan siluet şimdiden Aliağa’nın simge noktalarından biri oldu. Aliağa Belediye başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Bu topraklarda bağımsız olarak yaşamayı başta büyük Önder Atatürk ve tüm şehitlerimize borçluyuz. Hem genç kuşaklara Atatürk’’ü tanıtmak hem de Atatürk’e bir saygı ifadesi olarak bu çalışmayı yaptık” dedi.

BELEDİYEDEN 6 METRELİK RÖLYEF
Aliağa Belediyesi, kentin en işlek arterlerinden biri olan Fevzipaşa Caddesi, İskele Meydanına Krom Atatürk Silueti rölyefi yerleştirdi. Uğur Mumcu Parkı karşısındaki duvara yerleştirilen rölyef, 15 günlük bir çalışmayla tamamlandı.
Atatürk’ün Kocatepe sırtlarındaki görüntüsünün tasvir edildiği 6 m yüksekliğinde, 4 m enindeki krom rölyef, 2 mm parlak krom malzemeden imal edildi. Duvara 12 cm aralıklarla oturtulan parlak rölyef, modül led ile ışıklandırılarak homojen bir aydınlatma sağlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder