30 Aralık 2014 Salı

NİĞDE İL GELİŞME PLANI KAPSAMINDA EĞİTİM ŞURASI TOPLANDI
Niğde Valiliği öncülüğünde hazırlanan, Niğde Üniversitesi tarafından çalışmaları yapılan, Niğde İl Gelişme Planı kapsamında gerçekleştirilen Eğitim Şurası Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. 
Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Niğde İl Gelişme Planı hazırlama ekibi, ilçe kaymakamları, kamu kurum müdürleri, merkez ve ilçe belediyeleri, eğitim ve öğretime ilişkin kamu kurumları, öğrenci ve bazı okul aile birliği başkanları katıldı.
 Şuranın açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun; “Eğitim toplumun tüm kesimindeki bireylere, önceden belirlenen amaçlar kapsamında, zihinsel ve bedensel yeterliliklerin kazandırıldığı, davranışların geliştirildiği planlı etkinliklerdir. Ülkemizin refah ve mutluluğunu artırmak; milli birlik ve bütünlük içerisinde ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek, yapıcı, yaratıcı ve seçkin bireyler yetiştirmek eğitim sistemimizin temel amacıdır. İdeal eğitim, zamanının gereklerini yerine getirmelidir. Bilgi çağı olarak adlandırdığımız 21. yüzyılda değişim, dönüşüm ve gelişmenin en temel aktörü eğitimdir. Öğrencilerin yetenekleri, tutumları ve değerleri eğitim süreci içerisinde şekillenmektedir. Gelişmiş toplumların en önemli özelliği yetişmiş insan gücüne sahip olmalarıdır. Toplumsal kalkınmanın en önemli etmenini oluşturan eğitim sistemleri ülkelerin sosyo-ekonomik alt yapısını meydana getiren, ekonomik ve sosyal kalkınmayı sağlayan önemli bir güç ve araçtır. Tüm yurtta olduğu gibi Niğde’de de eğitimin hayat boyu sürdüğü, beşikten mezara kadar devam eden bir süreç olduğu ilkesi ile hareket etmekteyiz. NİGEP kapsamında, eğitimdeki yeni değerler çerçevesinde hareket edilerek Niğde’ye ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan en yüksek katma değeri sağlayacak etkin eğitim faaliyetlerinin oluşumuna odaklanılmaktadır. Niğde Valiliği olarak vizyonunu sürekli yenileyen eğitim sektörünün geleceğine planlı bir şekilde bakarak hareket etmekte, çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” dedi.
Eğitim İhtisas Komisyonu Koordinatörü Doç. Dr. Emre Ünal Niğde’nin eğitim vizyonunun çağdaş  teknolojiler ve bilimsel gelişmeler ışığında;
•             Özgürlükçü, eşitlikçi, bireysel farklılıkları gözeten ve değerlendiren, bireyin yaratıcılık ve hayal gücünü geliştiren, öğrenme ve insan odaklı
•             Zaman ve mekanla sınırlı olmayan, değişim esnekliğine sahip ,
•             Her bireyin kendini özellikleri yönünde en üst düzeyde geliştirebildiği,
•             Sorun çözme, iletişim, organizasyon ve işbirliği yeteneği gelişmiş,
•             Yerel, bölgesel ve evrensel gelişmeye katkı sağlayabilecek bir il olmak” olduğunu söyledi.
GZFT analizi sonuçları hakkında bilgi veren Ünal, Niğde’nin eğitim alanında güçlü ve zayıf yönleri, fırsat ve tehditlerinin neler olduğunu açıkladı. Toplantı katılımcılardan gelen soruların cevaplanması görüş ve önerilerin not alınması ile sona erdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder