30 Aralık 2014 Salı

Niğde Üniversitesinde Sarıkamış Şehitleri Anıldı
                                                                                         

Sarıkamış Şehitlerini anma kapsamında Üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Aracılığıyla Hazırladığı “Sarıkamış Harekâtı” konulu konferans, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Arabacı’nın konuşmacı olduğu programa, Niğde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Niğde Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İsmail Koca, akademik personel ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Doç. Dr. Caner Arabacı’nın sunumuna geçildi.
Sarıkamış’ın Kafkas cephesinin tam 100. yılındayız, doğuda vatan müdafaası sonucunda şehit olan gazi olan ve can verenleri andığınız için teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başlayan Doç. Dr. Caner Arabacı; “Olaya şu yönden yaklaşmak çok önemlidir. Dün vatanı için, devleti için, milleti için insanlık adına güzel işler yapanları anarsanız, yarın sizi de anacak birileri çıkacaktır. Yani bu bir vefadır. Geçmişe ait sadece vatanseverlik duygusu taşımanın ötesinde geçmişi anmanın ötesinde, geleceği de inşa çalışmasıdır. Çünkü toplumlar tarihlerinden beslenirler. Ağaçların bitkinin köklerinden besin alarak meyveye durduğu gibi toplumlarda milletlerde köklerinden beslenirler. Yani Sarıkamış gibi Kafkas cephesi gibi ya da düne ait olan tarihimizi bu açıdan değerlendirebilirsek geleceği inşada şansımız olur. Geleceğinizi inşa edecekseniz mesleğiniz, meşrebiniz  ne olursa olsun geleceğinizi iyi inşa edecekseniz, verimli olacaksanız ve köklerinizden besleneceksiniz” dedi.
1920 yılının eylül ayında Milli Mücadelenin ilk zaferini Sarıkamış’tan çıkarıldığını belirten Doç. Dr. Caner Arabacı, sunumunun devamında Sarıkamış Harekâtını bütün detaylarıyla ele aldı.
Konferans soru cevapla sona erdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder