19 Şubat 2015 Perşembe

BASİT USUL BEYAN VERME SÜRESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
   Bilindiği üzere, Geliri, sadece Basit Usulde tespit edilen ticari kazançlardan ibaret olan mükelleflerimiz için beyanname verme süresi 1 Şubat 2015 tarihinde başlamış olup, Basit usulde vergilendirme kapsamında bulunan Mükelleflerimizin 2014 yılı kazançlarıyla ilgili yıllık beyannameleri 01-25 Şubat 2015 tarihleri arasında verilecektir.
     Yıllık beyannameler üzerinden hesaplanan gelir vergisi ise iki eşit taksitte ödenmesi gerekmekte olup, birinci taksitin 28 Şubat 2015 tarihine kadar, (28 Şubat hafta sonuna rastladığından 2 Mart 2015)  ikinci taksitin ise 30 Haziran 2015 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir.
  Şubat ayının başından 25. günü akşamına kadar verilecek beyannameler üzerinden tahakkuk eden gelir vergisi iki eşit taksitte;
 Vergi tahsiline yetkili olan banka şubelerine,
 Bağlı bulunulan vergi dairesine,
 Bağlı bulunulan vergi dairesinin bildirilmesi şartı ile herhangi bir vergi dairesine  ödenebilecektir.
Basit usule tabi mükelleflerimizin vergisel yükümlülüklerini yerine getirirken faydalanmaları amacıyla Başkanlığımızca hazırlanan Basit Usule Tabi Mükellefler İçin Vergi Rehberinin Vergi Dairelerimizden ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığından temini de mümkün bulunmaktadır.
Diğer taraftan, 6552 Sayılı Kanunun 73 üncü maddesi hükmüne göre yapılandırılan ve Şubat 2015 ayında ödenmesi gereken ikinci taksitin son ödeme süresi olan 28.02.2015 tarihinin resmi tatile rastlaması nedeniyle ödeme süresi 02.03.2015 tarihine (bu tarih dahil) uzamış bulunmaktadır.
Tüm mükelleflerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
                CABİR DÖNER/ DEFTERDAR

                                                                                         


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder