10 Şubat 2015 Salı

FİZİKSEL AKTİVİTE ÇALIŞTAYI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Günde en az 30 dakika kendisine değer veren, kendisine saygı duyan, kendisini bir insan olarak önemseyen her bireyin kendisine değer vermesinin gereği 24 saatin içinde 50'de 1 yarım saati sağlıklı olmak için ayıramıyorsa kendine saygısı yoktur" dedi.
 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘Türkiye’de Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında düzenlenen Fiziksel Aktivite Çalıştayı’na katıldı. Rİxos Otel’de gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bakan Müezzinoğlu, “Merkeze sağlıklı yaşam, sağlıklı bir yaşam kültürünü ve bu yaşam felsefesi için harcanacak paralar, geliştirilecek projeler, yapılacak eylemler çok daha anlamlı ve değerli olması herhalde bundan sonra Türkiye olarak bizim de, insanlığında en çok konuşması gereken konular. Önümüzdeki süreçte sigara ve tütün ürünleri ile mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor. Birey olarak, aile olarak, toplum olarak sahiplenmemiz gerekiyor. Tütünle mücadelede olduğu gibi obeziteyle mücadelemizde başarılı olabiliriz” ifadelerini kullandı.
Günde en az 30 dakika kendisine değer veren, kendisine saygı duyan, kendisini bir insan olarak önemseyen her bireyin yürümesi gerektiğine dikkat çeken Müezzinoğlu, "Kendisine değer vermesinin gereği 24 saatin içinde 50'de 1 yarım saati sağlıklı olmak için ayıramıyorsa kendine saygısı yoktur. Yarım saati sağlıklı olabilmek için ayıramıyor olmak izahı olmayan bir konu başlığı. Her halükarda hareketli bir yaşamı günümüzün yarım saatine koyabilmek ve bunda kararlı olabilmek kendimize saygının gereğidir. Kendimize verdiğimiz değerin kendisidir. Fiziksel aktiviteyi eğitim kültürümüze oturtunca, eğitim kurumlarımıza aktarmak gibi bir alanı benimsememiz gerekiyor. Önümüzdeki süreçlerde belirli sayıların üzerindeki veya alabildiğince kurum ve kuruluşlarda fiziksel aktivite zeminlerini arttırabilecek bakış açısı gerekiyor. Bir durak önce inmek veya bir durak sonra binmek bize çok şey kazandırır. Üçüncü kattan iniyoruz, asansörün bütün düğmelerine basıyoruz. Hiç gerek yok, inelim hasta ya da engelli değilsek. Tam aksine engelli olmamak için bunları yapabilmek lazım" diye konuştu. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle çağrıda bulunan Bakan Müezzinoğlu, “Tütün ve tütün ürünleri olan mücadeleyi özellikle içenlerin bırakarak özel bir kampanya oluşturmalarını düşünüyorum. İnsan yanlışta ısrar etmemeli, zordur kolay değildir ama yanlışı düzeltme iradesi varsa mutlaka başlanmalıdır" şeklinde konuştu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder