9 Şubat 2015 Pazartesi

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI LÜTFİ ELVAN NİĞDE’DEYDİ


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bir dizi ziyaret ve açılış programı için Niğde’ye geldi.
Valiliği ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, 23. Dönem Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, İl Jandarma ve Garnizon Komutan Vekili Jan. Asayiş Şube Müd. Jan. Kd. Yarbay Süreyya Güler, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Vali Yardımcıları Hanlar İden, Mustafa Karaca ve Özgür Körükçü, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin ve protokol üyeleri karşıladı.
Bir dizi açılışın ardından Niğde Valiliğine makam ziyaretinde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Bakan Elvan,
“Bir yıl içerisinde Niğde’ye üçüncü gelişim. Niğde ilimiz Orta Anadolu’da tarım potansiyeli ve güçlü bir sanayi alt yapısı ile önemli bir kentimiz. Niğde ilimiz özellikle son yıllarda önemli bir gelişme gösterdi. Biz de bakanlık olarak bu güne kadar Niğde ilimize 2.8 milyarlık yatırım gerçekleştirdik. Dolayısıyla alt yapıda önemli bir gelişme sağlandı. Niğde’de bölünmüş yollarımızı aşağı yukarı beş kat arttırdık. Ki toplam karayolu ağı içindeki yol uzunluğuna baktığımızda bölünmüş yol oranımız %50 seviyesinde. Niğde ilimiz gelişme göstermeye de devam etmekte. Eksik olan tamamlanmamış bazı projelerimiz var. Bunları da inşallah kısa zamanda tamamlayacağız.
Bunun yanı sıra size vereceğim en güzel haber Niğde-Ankara otoyolunun ihale işlemlerini başlattık. Çalışmaları hızlandıracağız. Bu otoyolun tamamlanması ile birlikte Edirne’den Adana, Mersin hatta Şanlıurfa’ya kadar olan kesimde kesintisiz bir otoyol bağlantısı sağlanmış olacak. Bu bizim açımızdan oldukça önemli. Niğde ilinin gelişmesi ve kalkınması açısından da bu alt yapı yatırımları önemli katkı sağlayacaktır.
Ayrıca Niğde için önemli bir konu olan Ulukışla lojistik merkezi. Ulukışla bu lojistik merkez için son derece uygun bir yer. Bir taraftan Ankara-Konya-Karaman’dan inen tren hattı ve Kayseri’den inen tren hattı Ulukışla’da birleşiyor. İleride yapacağımız Samsun’dan Yozgat-Kırşehir-Aksaray’dan inecek olan tren hattı da Ulukışla’da birleşecek. Ulukışla bir anlamda demiryolu alt yapısı açısından bir kavşak konumunda. Buraya mutlaka bir lojistik merkez yapılması gerekiyor. Zaruri. Dolayısıyla Bunla ilgili arkadaşlar çalışmalara başladı. Onun sözünü veriyorum.” dedi.
Niğde iline tekrar gelmekten dolayı memnuniyetini dile getiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan şeref defterini imzalamasının ardından makamdan ayrıldı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder