20 Şubat 2015 Cuma

 STRATEJİK PLANLAMA ÇALIŞTAYI YAPILDI
Niğde Valiliği ve Kalkınma Bakanlığı işbirliği ile Stratejik Planlama Çalıştayı yapıldı.
Toplantıya Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Kalkınma Bakanlığı Stratejik Planlama Uzmanları, Kurum Müdürleri ve teknik personel katıldı.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Kılıç,
“Merkezde yapılan stratejik planların başarısını temin etmek ve onu sistematize etmek amacıyla il stratejik planları yapılabilir mi diye düşündük. Konu Kalkınma Bakanımıza arz edildi. Kalkınma Bakanlığının onayı üzerine bir yıl önce çalışmalara başladık. Valiliğe bağlı 20 kurumda Stratejik Plan denemesi yaptık. Bu planların tek bir plana dönüştürülmesi, bir valilik planı olması için bugün burada bu çalıştayı gerçekleştiriyoruz. Tümevarım metoduyla Valilik Stratejik Planını yapmaya başlayacağız.
Kalkınma Bakanlığımız bilimsel tekniklerden hareketle Niğde’deki bu çalışmayı “Pre-Pilot” yani Pilot öncesi bir çalışma olarak tanımladı. Burada bizim yapacağımız çalışma bundan sonra çeşitli illerde yürütülecek olan pilot çalışmanın altlığını teşkil edecek. Dolayısıyla Niğde olarak böylesine önemli bir çalışmada ilk ivmeyi veren İl olmaktan gerçekten mutluyuz. Stratejik Planlar tamamlandıktan sonra iş akım şemaları, iş tanımları yapılması gerekiyor. Ve memur bazına kadar bu planlamaların indirgenmesi gerekiyor.
Bu çalışmada bir yılı aşkın süredir yoğun gayretleri olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çalışmamızın ilimize, ülkemize, devletimize hayırlı olarak yansımasını temenni ediyorum. “ dedi.

Çalıştayda Kalkınma Bakanlığı Uzmanlarından Fatih Yıldırım ise, “2 gün sürecek çalıştayda İl Müdürleri ve teknik personel ile görüşülerek şimdiye kadar yapılan Kurum Staretejik Planlarının daha olgun hale getirilmesine çalışacağız. Öncelikli sorunların tespiti ve bu sorunların çözerken amaç, hedef ne olacak onları belirleyeceğiz. Sonuç olarak da kurum bazındaki Planları Valilik Plan taslağına dönüştürecek ve çalışmamızı diğer illere örnek olacak şekilde tamamlayacağız” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder