21 Temmuz 2015 Salı

 Ayvalık Zeytin Hasat Şenliği

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, 31 Ekim – 2 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Ayvalık Zeytin Hasat Şenliği ile eş zamanlı olarak, İran, Irak, Rusya, Japonya, Çin Halk Cumhuriyeti, İngiltere, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Brezilya'dan ithalatçıları Türkiye’de ağırlayacak bir “Alım Heyeti Organizasyonu” gerçekleştirecek.
Sofralık zeytin ve zeytinyağı üretiminde oluşacak artışın katma değere dönüşmesi için hedef pazar olarak belirledikleri ülkelere yönelik tanıtım çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini anlatan Gündeş, “Türkiye’den zeytin ve zeytinyağı ithal eden ve etme potansiyeli yüksek ithalatçıları ticaret müşavirliklerimiz aracılığıyla Ayvalık Zeytin Hasat Şenliği ile eşzamanlı Türkiye’ye davet edeceğiz. İthalatçılara zeytin bahçelerini ve tesislerimizi de göstereceğiz. Bu sayede yeni ticari bağlantılara zemin hazırlayacağız” diye konuştu.
EXPO Milano’da Türk zeytin ve zeytinyağı tanıtılacak
Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını EXPO Milano’da sürdürecek.

ZZTK, 15-31 Ağustos 2015 tarihleri arasında EXPO Milano’da Türkiye pavyonunda tanıtım etkinlikleri organize etme kararı aldı. ZZTK Başkanı M. Kadri Gündeş, İtalya’nın dünya zeytin ve zeytinyağı piyasasında İspanya ile birlikte zirvede yer aldığını, EXPO Milano’da İtalyan, İspanyol zeytin ve zeytinyağlarının yanında Türk zeytinyağının tanıtımını gerçekleştireceklerini, zeytin ağacının anayurdunun Anadolu olduğunu tüm dünyaya anlatacaklarını kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder