BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ ARTTI
Ramazan Bayramı öncesi Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü
ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı
nedeniyle özellikle Tatlı, şeker, şekerleme, lokum üretim ve satış yerlerine yönelik denetimlerini arttırdı.
nedeniyle özellikle Tatlı, şeker, şekerleme, lokum üretim ve satış yerlerine yönelik denetimlerini arttırdı.
Tatlı, şekerleme, lokum imalathanelerine ve satış
yerlerine yönelik denetimlerin yıl boyunca aralıksız sürdüğünü vurgulayan İl
Müdürü Murat TÜRKMEN, "Bayramda üretimi ve tüketiminde ciddi bir artış
görülen bu ürünlere yönelik denetimlerimizi arttırdık" dedi.
"İmalathaneler ve satış noktalarında sağlığa aykırılıklar tespit edilmesi
halinde gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın hele de
bayram öncesinde tüketimi artan bu tip gıdaları gönül rahatlığıyla
yiyebilmeleri için ilgili ekiplerimizin denetim ve kontrolleri aralıksız
gerçekleştirilecektir" diye konuştu.
Amacın halkın daha kaliteli, sağlıklı ve güvenli gıdaya
ulaşmasının sağlamak olduğu belirtilen açıklamada “Bayram öncesi tatlı
çeşitlerine olan talebin artmasıyla birlikte işletmelerin yoğunluğa sığınarak
hijyenden ödün vermesinin önüne geçmek için bu süreçte tatlı ve pastacılık
ürünleri, şekerleme, gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile ekmek ve pide
üretimi yapan üretim yerlerinde yapılan denetimlere hız verildi” İfadelerine
yer verildi. Yapılan alışverişlerde vatandaşlardan Gıda Tarım ve Hayvancılık
Bakanlığı’ndan alınmış kayıt ve onay numaralarına dikkat etmelerini istenen
açıklamada “Kayıt ve onay numarası olmayan ürünleri satın almamaları, ürünlerin
son kullanma tarihini kontrol etmelerini, işletmelerin satış koşullarına dikkat
ederek alışveriş yapmalarını, herhangi bir olumsuzluk ile karşılaştıklarında bu
durumu gerek 174 ALO GIDA HATTINA ve gerekse
il müdürlüğüne doğrudan bildirmeleri istendi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder