Niğde Üniversitesinde Çavdar Hasadı Sevinci
Niğde Üniversitesinin
Bor ilçesinde bulunan araştırma ve uygulama alanında ilk defa 2014 yılı
Kasım ayı içerisinde ekimi yapılan ve yaklaşık 600 dekarlık alanı kapsayan
çavdar üretim tarlasında hasat işlemi yapıldı.

Soğuğa en dayanıklı tahıl türü olarak bilinen çavdarın
aynı zamanda verim gücü düşük, kumlu, kireçli ve yüksek tuz konsantrasyonuna
sahip çoraklaşmış topraklarda diğer tahıl türlerine göre daha iyi ürün
verebildiği ifade edildi.
Bu nedenle çavdarın, Niğde ve bölgede bulunan diğer
illerdeki marjinal tarım alanlarının değerlendirilmesinde önemli bir tahıl
bitkisi özelliğinde olduğu belirtildi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder