5 Ekim 2016 Çarşamba

“HER GÜN 10 BİN ADIM”

NİĞDE SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. YILMAZ YÜCEL 3-4 EKİM DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ.

Sağlık Bakanlığınca yürütülen ’’TÜRKİYE SAĞLIKLI BESLENMEME VE HAREKETLİ HAYAT PROĞRAMI ‘’ kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla özel organizasyonlar ve aktiviteler düzenlenmektedir.
       "3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikler kapsamında  3 Ekim 2016 Pazartesi günü saat 08:00 Sayın Bakanımızın katılımıyla Ankara’da  ve aynı gün aynı saatte tüm illerde ve ilimizde ‘’ Her Gün 10 Bin Adım ’’ temalı yürüyüş organizasyonu düzenlenmiştir. Yürüyüşe Vali Yardımcısı Abdullah UÇGUN, Halk Sağlığı Müdür V. Dr. Ertan DEĞİRMENCİOĞLU, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Fatih BALCI, sağlık personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.
    Sağlık Bakanlığı olarak “Her Gün 10 Bin Adım” atmaya davet ediyoruz.

Bakanlığımız, toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, bireylere yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor. Bu amaçla “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” hazırlandı. Ülkemizde özellikle kalp damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri gibi obeziteye bağlı hastalıkların azaltılması hedefleniyor.
     Yürüyüş için sıkı olmayan, rahat hareket etmenizi engellemeyecek giysiler seçilmelidir. Giysiler ortam ısısına uygun olarak seçilmelidir. Giysiler terlediğinizde terinizi emecek özellikte olmalıdır. Naylon ve sentetik giysiler önerilmediği gibi zararlı da olabilir. Aç karnına egzersiz yapılmamalıdır. Ağır bir öğün sonrası yürüyüş için iki saatin geçmesi uygundur.
      3-4  Ekim Dünya Yürüyüş  Günü  “ Her Gün 10 Bin Adım ” temalı  yürüyüşe  katılan, Sayın Vali Yardımcısı Abdullah UÇGUN’a, sağlık  yöneticilerine, sağlık personellerine,  sevgili öğrencilerimize, vatandaşlara ve değerli Basın mensuplarımıza teşekkür ederim."
            ‘’ DOĞRU BESİN BOL HAREKETLE, GÜLÜMSE GELECEĞİNE ‘’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder