7 Ocak 2017 Cumartesi

GÜRER, İŞSİZ ARKEOLOG VE SANAT TARİHÇİLERİNİ GÜNDEME 

TAŞIDI

CHP Niğde Milletvekili ve KİT komisyon Üyesi  Ömer Fethi Gürer yazılı  soru ile sorunlarını gündeme taşıdığı Arkeolog ve Sanat Tarihçilerinin durumunu bu kere Kültür ve Turizm Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde Bakan Nabi Avcı’ya sordu. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Bakana şu soruyu yöneltti:“ Arkeolog ve Müze Araştırmacısı (Sanat Tarihçisi) alımları hakkında bilgi verir misiniz?”dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı-Bakanlığımız müze ve ören yerlerinde istihdam edilen Arkeolog ve Müze Araştırmacısı kadrolarına her yıl düzenli olarak imkânlar dâhilinde alım yapılmakta olup, 2015 yılında 55 Arkeolog ve 175 Müze Araştırmacısı alımı yapılmıştır. 2016 sonuna  kadar 100 Arkeolog ve 100 Müze Araştırmacısı alım süreci tamamlanacaktır. “dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ülke genelinde  binlerce höyüğün inceleme beklediğine dikkat çekerek bilimsel kazı ile yer altında kalan çok önemli tarihi varlıkları açığa çıkarmamız olasıdır. Keza onarım ve inceleme bekleyen binlerce tarihi alan da vardır. Bu bağlamda  Tarihi Kentler Birliği eli ile yapılan önemli çalışmalar vardır. Belediyelerde  arkeolog ve sanat tarihçileri için kadro verilip belediyelerin de bilimsel kazılarda daha çok yer alması  sağlanabilir. Bakanlık- belediye işbirliği ile ülkemizde  açığa çıkmamış çok sayıda tarihi alanın kurtarılması gerçekleşebilir. Arkolog ve sanat tarihçisi eğitimi alan kişiler işsiz. Yeni mezunlar da geliyor. Üniversitelerde bu alanlar açıldığına göre  bu anlamda  mezun olan için iş olanağını yaratmakta üniversitenin de hükümetin de devletin de görevi demek ki. Bir ihtiyaç var diye bu bölümler açılmış. Açıldığına göre mezun olana da iş olanağı yaratmak gerekir. Özel sektör bu işi yapmadığına göre, devletin kendisinin bu alanda yapacağı çalışma için geleceğe dönük bir öngörüsü olmaz mı? İşsiz arkeolog ve sanat tarihçilerinin bu bağlamda kadro açılarak işsiz kalmaları önlenmelidir ”dedi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder