7 Ocak 2017 Cumartesi

GÜRER  SARI BASIN KARTININ  KOŞULLARINDA DEĞİŞİKLİK İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİ
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer   asli görevi gazetecilik olmayan fakat herhangi bir yayın organında üç binden fazla köşe yazısı yayınlanan kişilere sarı basın kartı verilmesi için kanun değişiklik teklifi verdi.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Kanun teklifi gerekçesinde,“Düzenli olarak gazetelerde köşe yazısı yazan ancak farklı meslek gruplarından olan kişiler özünde toplumda ‘gazeteci’ olarak tanımlanmaktadır.
Düşünce üreten ve gönüllülük çerçevesinde çoğunluğu yazı yazan bu kişilerin  sarı basın kartı taşıması yaptıkları üretimle bağdaşır bir durumdur.  Ülkemizde bir gazeteden sigortalı olup, bir satır yazı yazmadan matbaa işleri yapan bir çok kişide sarı basın kartı olduğu gerçektir.
Bu bağlamda gazetelerde her gün köşe yazarlığı yapan kişiler, toplumda, gazetecilik mesleğiyle daha özdeş görülmektedir. Bu nedenle sarı basın kartı verilmesi doğru olacaktır.”dedi. Gürer bu teklifinin kanunlaşması durumunda özellikle yerel basında köşe yazarlarının sayısında artış da oluşacağını ve daha çok düşünce yazılan, paylaşılan bir sürecin  doğabileceğine de  dikkat çekti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder