18 Nisan 2018 Çarşamba


MÜSİAD’DAN GİRİŞİMCİLİK KURSU
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Niğde Şubesi ile KOSGEB Niğde Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen “Girişimcilik Kursu” programı başladı..
Otuz girişimci adayı, MÜSİAD ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleşen 4 günlük Girişimcilik Kursu  programının sonunda sertifika almaya hak kazanacaklar.
Kurs hakkında açıklamalarda bulunan Müsiad Niğde Başkanı Mücahit Umucu şu açıklamalarda bulundu; ‘’Müsiad Niğde Temsilciliği olarak, ilimize katkı değer sunmak için gayret sarf ediyoruz. Ekonomimize yeni değerler kazandırmak için Girişimcilik Kursu düzenledik. Kosgeb işbirliği ile düzenlediğimiz kursumuza yaklaşık 60 kişi başvurdu ve prosedür gereği kurs 30 kişiye verileceğinden bir mülakat gerçekleştirdik ve 30 ismi belirledik. Kursumuz bugün başladı. Girişimci adaylarımız aldıkları bu eğitim ile yeni bir iş imkanına adım atacaklar. Devletimizin destekleri sayesinde işletmeleri güçlendirmek adına kursumuzda eğitim başladı. Kursu tamamladıklarında şartları yerine getirdiklerinde 50 bin TL hibe alacaklar. Bunun yanında 100 bin TL faizsiz kredi, toplamda 150 bin TL’lik bir destek alacaklar. İnsanlarımızın içindeki girişimci ruhunu harekete geçirmeye çalışıyor ve bir çok cazip imkanlar sağlayarak insanlarımızı girişimci olmaya teşvik etmeye çalışıyoruz. Bu kursumuzu açarken başvurunun fazla olduğunu gördük. İnşallah önümüzdeki ay yeni bir kurs daha açarak, iş yapmak isteyen insanlara destek olacak ve bu belgeleri almalarını sağlayacağız. Kursumuza katılanlara başarılar diliyor, ilimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. " dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder