5 Şubat 2019 Salı


VALİ  YILMAZ ŞİMŞEK’İN
 ATATÜRK’ÜN NİĞDE’YE GELİŞİYLE İLGİLİ KUTLAMA MESAJI

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 05 Şubat 1934’de Niğde’ye gelmiş, büyük bir coşkuyla karşılanmıştır.
Kurtuluş savaşı dönemi işgal görmemiş olan Niğde, Milli Mücadele döneminde Atatürk’ün yanında yer alarak ülkenin  kurtarılmasında etkin rol oynamıştır. Millî Mücadele sürecinde  Niğde tümeni ve Niğdeli gönüllüler  Ulukışla-Pozantı hattında kurtuluş mücadelesinde destanlar yazmış Pozantı’dan öteye düşmana yol vermemiş, bir bütün olarak cephede   mücadele etmiş ve bu mücadeleden zaferle ayrılmışlardır.
Niğdeliler en başından beri kurtuluş savaşının ön saflarında yer almış ve kazanılan zaferlerle birlikte kalıcı izler bırakmışlardır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sevdiğini söylediği Niğdelilerle buluştuğu tarih 05 Şubat Niğdeliler için onur günüdür. Bu gün, Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği hedeflere başarıyla yürüyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Niğde mizin sahip olduğu değerleri koruyarak gelişimini kesintisiz sürdüreceğine inanıyorum.
Büyük Önder Atatürk’ün Niğde’ye  gelişinin 85.yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve kurtuluş savaşının tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anar; Tüm hemşerilerime selamlarımı ve saygılarımı sunarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder