21 Ağustos 2020 Cuma


Niğde Girişimcilik ve Meslek Edindirme Atölyeleri  İsimli Projenin Çalışmalarına Başlandı
Ahiler Kalkınma Ajansı Tarafından Desteklenen ve bütçesi 1.770.000 TL olan "Niğde Girişimcilik ve Meslek Edindirme Atölyeleri " İsimli Projenin Çalışmalarına Başlandı.
Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol' da Dumlupınar ilkokulunu ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.
2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde Ahiler Kalkınma Ajansından almış olduğu destek ile hayata geçecek olan "Niğde Girişimcilik ve Meslek Edindirme Atölyeleri" yenilikçi yaklaşımları ile Tr71 bölgesinde dezavantajlı kesimlerin istihdama katılımının kolaylaştırılmasına yönelik faaliyetlerin düzenleneceği bir yapı olacak.
Kurum bünyesinde CNC üretim süreçleri atölyeleri, 3B modelleme atölyesi, Kaynakçılık atölyesi, Yenilenebilir Enerji eğitim atölyeleri, Girişimci kadınlar için Yenilikçi ürün tasarım atölyeleri, Ahşap boyama, Takı tasarım gibi atölyeler kurularak istihdam odaklı kurslar düzenlenecektir.
Toplamda 1.770.000 tl bütçesi olan projenin  1.420.000 TL si Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacak olup projenin 2020-2021 yılında faaliyete geçmesi beklenmektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder