16 Ağustos 2020 Pazar


Niğde İl Tarım Müdürü Asım BAŞ Biçerdöver kontrolüne katıldı.
hububat hasadı,  Altunhisar, Ulukışla ve Bor ilçelerinden sonra İl merkezinde de 15 Temmuz tarihi itibari ile başladı.
Niğde İl Tarım Müdürü Asım BAŞ “ Üreticilerimizin büyük emekler sarf ederek ektiği hububat, temmuz ayı itibari ile hasada gelmiş bulunmakta. Biçerdöverle hasatta dane kayıplarını en aza indirebilmek için, Valilik Olur’u ile Kontrolör – Denetçi yetkisi verilmiş ve gerekli eğitimleri gerçekleştirilmiş toplam 21 teknik personel, 7 ekip halinde İl genelinde kontrollerini düzenli şekilde devam ettirmektedir.
Oluşturulan Biçerdöver Kontrol ekipleri 2020 yılı hububat hasat mevsiminde biçerdöverle yapılacak hasatta dane kayıp oranının % 2’nin altında kalması için yoğun kontroller yapmaktadırlar.”dedi.
İl Tarım Müdürü Asım BAŞ, 20 Temmuz 2020 tarihinde Merkez İlçe Konaklı Kasabası hububat alanlarında biçerdöver kontrolü yapan ekibin çalışmalarını sahada denetledi. Çalışmalar hakkında ekipten bilgi aldı. Kontrol çalışmalarına fiilen iştirak eden İl Tarım Müdürü Baş, biçerdöverde ve tarlada bizzat gerçekleştirdiği kontrol ve denetimler sonrasında biçerdöver operatörleri ve ürün sahipleri ile görüşerek değerlendirmelerde bulundu. Hasat çalışmalarının başarıyla yürütülmesi ve hasadın ülkemize, milletimize hayırlı olması temenni ve dileklerinde bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder