27 Nisan 2022 Çarşamba


  Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Tamamlandı

        Niğde de 'Ben Olsaydım' Temalı Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Tamamlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan ve bu kapsamda Niğde Valiliği himayesinde İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde 2 gün devam eden Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı kapanış programı düzenlendi.

Madde bağımlılığı hakkında farkındalık kazandırılması amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve adına 'Ben Olsaydım' verilen çalıştayda alkol, tütün, uyuşturucu ve davranış bağımlılıklarının önüne geçilmesi amacıyla yapılan çalıştayın sonuç raporu 4 başlık altında açıklandı.

uyuşturucu, alkol, tütün, teknoloji ve davranışsal bağımlılık konuların detaylı bir şekilde ele alındığı çalıştayın kapanış programında konuşan Vali Dr. Yılmaz Şimşek özellikle madde bağımlılığının günümüzde bir çok toplumun yüz yüze kaldığı global bir sorun olduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin Avrupa ülkelerine göre bu konuda çok iyi bir durumda olduğunu belirten Vali Dr. Yılmaz Şimşek,  “Maalesef ülkemizde de madde bağımlılığı gençlerimizi , çocuklarımızı ve dolaysıyla geleceğimizi tehdit eden bir mesele haline gelmiştir” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder