Niğde Mutfağı Kitaplaştı
Niğde Belediyesi; titiz ve profesyonel bir çalışma ile
değerli bir eseri Niğde iline
kazandırdı.
Kitapta; Niğde’ye ait yemeklerin görseli ve tarifi (ana
yemekler, çorbalar, tatlılar, hoşaflar) yer aldı.
Yörenin yemek kültürünün kayıt altına alınıp gelecek
nesillere aktarılmasının amaçlandığı " Geleceğe Miras Niğde Mutfağı
“kitabı, Niğde Belediyesi kültür yayınları arasında yerini almış oldu.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Bu çalışmanın
önemini ve değerini vurgulayarak, “Niğde mutfağının lezzetlerini ve benzersiz
damak zevkini kendine özgü yemeklerini tanıtmak amacıyla yayınladığımız bu
nadide eser Niğde kültürünü tanıtmak açısından son derece değerlidir. Bu vesile
ile bu eseri yayına hazırlayan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık
Programı Öğretim Görevlisi Şinasi Özmen ve Öğretim Görevlisi Mevlüt Ölmez’e ve
bu eserin yayınlanasında desteklerini esirgemeyen önceki rektörümüz Prof. Dr.
Muhsin Kar’a, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu’ya, ve Niğde Sosyal Bilimler
Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdi Doğan’a ve Tasarımcı Grafiker Fatih
Kızılkaya’ya teşekkür ediyorum. Gerçekten bizim mutfağımız, Niğde Tavası, Ayva
Boranası, Bor Söğürmesi, Tahinlisi, Köfteri ile damak tadını sevenlere hitap
eden yemekleri ile mükemmel bir mutfak. Kadıoğlu konağında bu kitapta bahsi
geçen yöresel lezzetlerimizi halkımıza sunacağız. İnşallah yapmış olduğumuz bu
çalışmalar Niğde’nin turizm potansiyeline katkı sağlayacaktır.” dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder