13 Nisan 2022 Çarşamba

Projem KOP İle Hayat Buluyor


 Projem KOP İle Hayat Buluyor Yarışmasının Tanıtımı Niğde de Yapıldı

KOP İdaresi tarafından bu yıl ilk kez uygulanacak olan 'Projem KOP İle Hayat Buluyor' yarışması Tanıtım Toplantısı Vali Yılmaz Şimşek'in katılımları ile yapıldı.

Bölgedeki tüm lise öğrencilerinin katılabileceği ödüllü ve proje destekli yarışmada gençler yaşadıkları dünyaya ve yarınlara iz bırakacak.

Niğde Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Yılmaz Şimşek, KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, ilçe Kaymakamları, Belediye Başkan Yardımcısı Mikail Aksungur, Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile çok sayıda okul müdürü ve öğrenciler katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat'tan oluşan KOP Bölgesindeki tüm lise öğrencilerini kapsayan, hayata gençlerin gözünden bakabilecek, ihtiyaçlarını hissedip yaşadıkları kentlere kendi bakış açılarıyla şekil verebilmelerini sağlayacak finansman destekli 'Projem KOP İle Hayat Buluyor' yarışmasını Niğde'de tanıttı.Konuşmalar yapıldı.

Konuşmalar ardından; 'İklim Değişikliği', 'Suyun Etkin Kullanımı', 'Çevre Bilinci ve Sıfır Atık', 'Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği', 'Akıllı Tarım', 'Kırsal Kalkınma', 'Genç İstihdamı', 'Eğitimde Değişim ve İnovasyon' ve 'Kültürel Miras' gibi 9 ana başlıktaki yarışma kategorileri hakkında katılımcılara bilgiler verildi. 

Yarışmaya katılmak isteyen gençler, 6 Nisan-23 Mayıs tarihleri arasında 'www.projemkop.com' internet adresi üzerinden; başvuru şartları, proje temaları ve proje hazırlama teknikleri hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilecekleri gibi geliştirdikleri projeler başvurularını da buradan yapabilecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder