12 Nisan 2022 Salı


  Niğde Yöresel Yemekleri Kayıt Altına Alındı

      Metro Gastro Dergisi Temmuz sayısı Yöremizden bölümü için Niğde Yöresel Yemekleri ve Lezzetlerinin çekimleri yapıldı. 

     Niğde Kent Konseyi, Niğde Turizmciler Derneği ve Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortak yürütülen projede 4 günde 4 farklı yerde çekim yaparak toplam 60 çeşit yemek ve 20 den fazla yöresel lezzetin çekimi yapılıp, tarifleri ve hikayeleri anlatılarak kayıt altına alındı.      

     Metro Gastro Dergisi Editörü Nilhan Aras yapılan yöresel yemeklerin tariflerini ve hikayelerini kayıt altına alırken, fotoğrafçı Can Ünal Niğde yöresel yemeklerin fotoğraflarını çekti.  çekimlere Göncü Konağında Selma Çalgın Esirgen, Leyla Beyazıt Yılmaz, Radiye Cankurtuncu, Hafize Er, Esat Günay, Zeliha Eryılmaz tarafından yapılan Kuru Et Keşkek, Köfter Kavurma, Pancar Boranası, Erişte Pilavı, Erişte Çorbası, Dökmece, Fertek Halkası, Kayışka, Lahanalı Börek ile başlandı.

 2. Gün Yeşilburç ta Yeşilburç Kadın Kooperatifi Güler Öztürk, Belgin Özdoğan tarafından Bulgur Çorbası, Pirinç Çorbası, Soğanlı Köfte, Ünlü Barbunya, Pırasalı Börek, Kol Böregi, Kapama Ekmeği, Papara, Kaşık Tatlısı, Kaymak Tatlısı, Pitiropta yapıldı. 

3. Gün Gümüsler Kasabası Gümüş Sini de yapılan çekimlerde Hafize Er, Cemile Onat, Mulla Bayraktar, Yüksel Bayraktar, Zübeyde Akın, Mediha Bayraktar, Zübeyde Akın, Sebahat Hanım tarafından Tarhana Çorbası, Mangır Çorbası, Tirit, Helvater, Zerdali Kavurma, Tatlı Havu, Üzüm Boranası, Gög Domates Musakkası, Kıyılmış Fasulye, Yaprak Ditmesi, Puf Böreği, Et Kabağı, Havu, Tereyağlı Tarhana yapıldı.

 4. Gün Hotel Şahiner de Birgül Şahiner tarafından Koruklu Bamya, Orta Dolma, Sütlü Şeker Panacarı Çorbası, Kıvrım Börek, Patates Salatası, Kabak Köftesi, Patates Köftesi, Büzme Tatlı, Lahana Sarması, Lahana Kapama, Yaprak Sarması, Topak Köfte yapıldı. Niğde Yöresel Yemek çekimlerine Niğde'nin yerel işletmeleri de katkı sağladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder