22 Haziran 2023 Perşembe


 KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ  DENETİMLER SIKILAŞTI

     Yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle kurban kesimini yerine getirecek vatandaşların hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri ve dolayısıyla halk sağlığının korunması amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün  Gıda Kontrol Görevlileri yaptıkları rutin gıda denetimlerine ilaveten Kurban Bayramı öncesi özellikle et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren kayıt ve onay kapsamındaki gıda işletmeleri denetimlerini yoğunlaştırdı. 

     Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş “Denetimler, etlerin parçalanması ile kıyma çekimlerini yaptıkları kıyma makinesi, bıçaklar vb. gibi kullanılan tüm alet ve ekipmanların temizliği, dezenfeksiyonu ve depolanmasına yönelik olarak işletmelere resmi kontroller arttırılarak devam edecektir.    

     İl Tarım Müdürlüğümüzce yürütülen kontrol ve denetimlerin yanı sıra tüketicilerin gıda ile ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde, bu olumsuzluğun giderilmesi için Bakanlığımız 174 Alo Gıda Hattına şikayet hakkını kullanmaları, her türlü ihbar ve şikayetin titizlikle değerlendirilerek tüketicilerimizin güvenilir gıdaya ulaşmasına ve gıda denetimlerinin etkinliğinin artmasına katkı sağlayacaktır.” Diye  açıklamada bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder