18 Haziran 2023 Pazar

 VALİ MUSTAFA KOÇ’UN BABALAR GÜNÜ MESAJI

   Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de 1985 yılından itibaren her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü, ‘Babalar Günü’ olarak kutlanmaktadır.


Babalık yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygulardan biridir. Karşılıksız sevginin en güzel örneklerini veren babalarımız sonsuz bir sevgi ve özveri ile bizlere geleceğimize uzanan yolda rehberlik eden öğreticilerimizdir.

 Toplumun temel taşını oluşturan aile; sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma gibi üstün değerler üzerine kurulmuş bir sosyal yapıdır. Aile kurumunun çekirdeği babalarımız, yaşamın her anında çocuklarını geleceğe hazırlamada annelerimizin en büyük destekçisi olmuşlardır. Aile fertlerinin eğitiminden, sağlığına, kadar geniş bir alanda yaşamsal gereksinimlerinin karşılanmasında çok önemli bir görevi yerine getirdikleri gibi, toplumsal değerlerin yaşatılmasında, adalet, paylaşma, sorumluluk, sevgi, saygı ve otorite gibi hayati değerleri, yetiştirdikleri çocuklar aracılığıyla kuşaktan kuşağa aktarılmasında etkin bir rol üstlenmektedir.

                Baba sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlilerindendir. En değerli varlığımız, baş tacımız babalarımızın beklentisi ise sevgi ve saygıdır. Onları mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, babalarımız için en büyük armağandır

             Bu duygu ve düşüncelerle, başta kahraman şehit ve gazilerimizin babaları olmak üzere, tüm babalarımızın bu anlamlı gününü kutluyor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam temenni ediyorum.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder