15 Haziran 2023 Perşembe


 OKULLARDA GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda kaybı ve israfı hakkında kamuoyunun farkındalığını artırmak, gıda tedarik zincirindeki tüm aktörleri harekete geçirmek amacıyla 2020 yılında  "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" ulusal kampanyasını başlattı.

Niğde il Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş “Tarım ve Orman Bakanlığımızın 2018-2023 Stratejik Planı' ında yer alan "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek"  hedefi doğrultusunda 2018 yılından bu yana Niğde de eğitimler düzenlenmektedir. Söz konusu plan doğrultusunda 2023 Yılı içerisinde de İl Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Görevlileri tarafından İlimizde ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilere "Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı"  konulu eğitim verilmesi planlanmıştır.

Bu kapsamda  İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüz de görevli Gıda Kontrol Görevlileri Kübra YERLİKAYA, Özlem Dursun KAHRAMAN tarafından 498 öğrenciye “Okullarda Gıda Güvenilirliği, Kayıpları ve İsrafı” konulu farkındalık eğitimi verilmiştir. Halil Kitapçı  İlkokulu, Efendibey İlkokulu, Kemal Çetintürk İlkokulu ve Kanunu Sultan Süleyman Ortaokulu’nda gerçekleştirişmiş olan eğitim toplantısında; “Güvenilir gıda nedir?, Gıda muhafazasında ve gıda satın alırken-tüketirken  dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?” gibi soruların cevapları verilirken hijyen, gıda hijyeni, hijyenik gıda, temizlik, dezenfeksiyon ayrıca gıda kayıpları ve israfı gibi kavramlardan bahsedilerek öğrencilerde farkındalık yaratılmaya çalışılmıştır. Öğrencilerin konuya yoğun ilgisi ve katılımı ile yapılmış olan eğitimler amacına ulaşmış olup “En iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Düşüncesi pekiştirilmiştir.” Dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder