OKULLARDA GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Niğde il Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş “Tarım ve Orman
Bakanlığımızın 2018-2023 Stratejik Planı' ında yer alan "Okullarda gıda
güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda 2018 yılından bu yana
Niğde de eğitimler düzenlenmektedir. Söz konusu plan doğrultusunda 2023 Yılı
içerisinde de İl Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Görevlileri tarafından İlimizde
ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilere "Okullarda Gıda
Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı"
konulu eğitim verilmesi planlanmıştır.
Bu kapsamda İl
Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüz de görevli Gıda Kontrol Görevlileri
Kübra YERLİKAYA, Özlem Dursun KAHRAMAN tarafından 498 öğrenciye “Okullarda Gıda
Güvenilirliği, Kayıpları ve İsrafı” konulu farkındalık eğitimi verilmiştir.
Halil Kitapçı İlkokulu, Efendibey
İlkokulu, Kemal Çetintürk İlkokulu ve Kanunu Sultan Süleyman Ortaokulu’nda
gerçekleştirişmiş olan eğitim toplantısında; “Güvenilir gıda nedir?, Gıda
muhafazasında ve gıda satın alırken-tüketirken
dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?” gibi soruların cevapları
verilirken hijyen, gıda hijyeni, hijyenik gıda, temizlik, dezenfeksiyon ayrıca
gıda kayıpları ve israfı gibi kavramlardan bahsedilerek öğrencilerde
farkındalık yaratılmaya çalışılmıştır. Öğrencilerin konuya yoğun ilgisi ve
katılımı ile yapılmış olan eğitimler amacına ulaşmış olup “En iyi denetçi
tüketicinin kendisidir. Düşüncesi pekiştirilmiştir.” Dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder