15 Temmuz 2023 Cumartesi

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ


 VALİ MUSTAFA KOÇ’UN

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Ülkemizin anayasal düzenle teminat altına alınmış demokratik kazanımlarını, milli birlik beraberlik ve bağımsızlığımızı ortadan kaldırmayı hedefleyen menfur 15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsü, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve milletimizin kendi hür iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir.

                Tarihte emsaline az rastlanır hain ihanet planının sahnelenmeye çalışıldığı ve kahraman milletimizin alçak darbe girişimini engellediği günün 7. yıl dönümündeyiz. Milletin silahlarının yine millete doğrultulduğu 15 Temmuz gecesinde aziz milletimizin basireti, feraseti ve kahramanca direnişi sayesinde destanlaşan ve demokrasi zaferi haline dönüşen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun.

                Bugün; azmin, kararlılığın, mücadelenin, kahramanlığın, gaziliğin ve en nihayetinde şehadetin günüdür. Ecdadın yaptığı Kurtuluş Savaşı ruhu o gece tekrar bu şanlı gök kubbe altında vücut bulmuştur. Cenab-ı Allah’ın yardımıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde asil milletimiz, iradesini ortaya koymuş ve darbeci alçakların, hainlerin sinsi planları boşa çıkarmıştır. Kahraman milletimiz, verdiği mücadele ile tüm dünyaya tek yürek olduğumuzu bir kez daha göstermiştir.

                15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü tarafından kalkışılan alçak darbe girişimi karşısında ‘Türkiye Yüzyılının Kahramanları’ canları pahasına vatan müdafaası yapmış ve 15 Temmuz destanı tarihe altın harflerle yazılmıştır. O gecede polisiyle, askeriyle, siviliyle şanlı Türk Devletinin mensubu 251 kahramanımızı şehadete uğurladık. Bu hain ve alçak darbe girişiminin seyrinin değiştiren Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli kahraman yiğitlerimizden birisi olan Piyade Asb. Kd. Başçavuş Ömer Halisdemir’in ilimizden olması bizim için büyük onur ve gurur kaynağıdır. Niğde’miz 15 Temmuz gecesinde polis memurları Varol Tosun ve Kemal Tosun ile Ramazan Konuş, Yalçın Aran ve Hakan Ünver’i de şehit vermiştir.

                Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden ve 15 Temmuz alçak darbe girişimini engelleyen Kahraman Şehitlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan Gazilerimize ise sağlık ve esenlikler diliyorum. Rabbim ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder