25 Temmuz 2023 Salı

24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI


    VALİ MUSTAFA KOÇ'UN

24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

  Kişilerin özel hayatlarına saygıyı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak tarafsızlık içinde çalışmalarını yürüten basın, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biridir. 

  Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basınımızın önemli görevler üstlendiği bir gerçektir. Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarımızın; etik değerlere ve hukuka uygun, tarafsızlık içinde, doğru haber yapması, kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır. 

Yerel ve ulusal basın kuruluşlarımız; Ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kasteden   darbe girişimine karşı sorumlu bir tutum sergileyerek, milletten ve demokrasiden yana kesin bir tavır almışlardır. 15 Temmuz gecesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını vatandaşlarımıza anında ve doğru bir şekilde ileterek, hain darbe girişiminin seyrinin değişmesinde önemli rol oynamışlardır. Basınımızın bu basiretli tutumu, takdire şayandır. 

Bu duygu ve düşünceler ile başta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, basın şehitlerimiz ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize sağlıklı bir ömür temenni ediyorum.

Basında sansürün kaldırılışının 115. yıl dönümünde, sorumlu gazetecilik anlayışıyla görevlerini en güzel şekilde yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder