6 Aralık 2023 Çarşamba


 İL GENEL MECLİS 2024 YILI BÜTÇE TUTARI 430 MİLYON

Vali Cahit ÇELİK'in Katıldığı İl Genel Meclisi Toplantısıyla 2024 Yılı Bütçe Maratonu Tamamlandı

      Vali Cahit ÇELİK, İl Özel İdaresi 2024 Yılı bütçesinin karara bağlandığı İl Genel Meclisinin kasım ayı son toplantısına katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Cahit ÇELİK, 2024 Yılı için kabul edilen 430 Milyon lira tutarındaki bütçenin Niğde ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni etti.

      Yapılan yoğun bir mesai sonrasında oybirliği ile alınan kararların İl Genel Meclisindeki uyumun bir göstergesi olduğuna değinen Vali Cahit ÇELİK, İl Özel İdaresinin 2024 Yılı bütçesinin yaklaşık %70'nin yatırıma ayrıldığı vurgusunu yaptı.

    Vali Cahit ÇELİK, İl Özel İdare çalışmalarına da değindiği konuşmasında şunları söyledi;

Sayın Başkan, çok değerli İl Genel Meclis Üyeleri, çalışma arkadaşlarım ve kıymetli basın mensupları… Kasım ayı, 2024 mali yılı bütçe görüşmelerinin son gününde siz meclis üyelerimizle beraber olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. İl Genel Meclisimizin yaptığı 20 günlük yoğun bir çalışma sonucunda 2024 yılı bütçemiz 430 milyon TL olarak kabul edilmiştir. Öncelikle yaptığınız bütçe çalışmaları ve idaremizin yaptığı işlerle ilgili olarak bugüne kadar almış olduğunuz kararlardan ve kararların oy birliğiyle alınmasından dolayı başta İl Genel Meclisi Başkanımız olmak üzere siz meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.

       İdare ile il genel meclisimiz arasındaki bu uyumlu çalışma, beraberinde hizmetler de başarı getirmiştir.  2024 yılı bütçemizin hayırlı ve güzel hizmetlere vesile olmasını diliyorum.

Niğde İl Özel İdaresi stratejik planına ve performans programına uygun, öz gelirimize dayalı hazırladığımız 430 milyon TL bütçemizde Ahiler Kalkınma Ajansı, Konya Ovası Projesi Başkanlığı ve KÖYDES gibi dış kaynaklardan proje karşılığı aldığımız ödenekler yer almamaktadır.

        Bütçemizin gider bazında dağılımına baktığımızda;

        Cari Giderlerine 140 milyon TL,

        Yatırım giderlerine 290 milyon TL ayrılmıştır.

        Buna göre Bütçemizin yüzde %67,50'si yatırıma ayrılmıştır.

        2024 Mali yılı bütçemizde;

        Eğitim Hizmetleri için 50 milyon TL,

       Yol Hizmetleri için 44 milyon 250 bin TL,

       Köylerin İçme Suyu Yapım ve Onarım Hizmetleri için 28 milyon TL,

        Kanalizasyon Yapım ve Onarım Hizmetleri için 8,5 milyon TL,

       Tarım Hizmetleri için 8 milyon 780 bin TL ödenek ayrılmıştır.

      2023 yılında 230 milyon TL olan bütçemiz ile İl Özel İdaremiz bugüne kadar borçlanma yapmadan imkanlar ölçüsünde birçok hizmetler vermiştir.”dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder