17 Aralık 2023 Pazar


 Niğde Üniversitesi Dünya Yeşil Kampüs Sıralamasında Yükselişini Sürdürüyor

Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Çalışmalarında Türkiye’deki 10 pilot üniversite arasında yer alan ve Sıfır Atık En İyi Uygulama Ödüllü Niğde Üniversitesi, Universitas Indonesia (Endonezya Üniversitesi) tarafından yapılan “GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralaması”nda son iki yılda 621’inci sıradan 357’nci sıraya yükseldi. Böylece 264 üniversiteyi geride bırakan Üniversitemiz, yükselişini sürdürerek önemli bir başarıya daha imza attı.

Niğde Üniversitesi Yeşil Kampüs Sıralamasında Dünyada İlk 500’de
Üniversite ve toplumların küresel iklim değişikliğine dikkatini çekmek ve enerji, su tasarrufu, atık geri dönüşümü ve çevre bilinci konularında farkındalık yaratmak amacıyla yapılan “GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralaması”nda 2021 yılında 621’inci sırada yer alan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, geçen yıl 442. sıraya yükselmişti. Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Üniversitemiz, geçen yılın sıralamasında 2021 yılı sıralamasına göre 179 basamak yükselirken bu yıl ise 2022 yılı sıralamasına göre 85 Üniversiteyi geride bırakarak 357’nci sırada yer aldı. 
Böylece Dünya Yeşil Kampüs Sıralamasında yükselişini sürdürerek önemli bir başarıya imza atan Niğde  Üniversitesi, ayrıca bu alanda dünyada ilk 500 üniversite arasındaki konumunu da korudu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder