7 Aralık 2023 Perşembe


 Gürer: “Niğde kırsal göç veriyor”

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu'nda, Niğde'nin sorunlarını sıraladı,    Niğde'nin son 22 yılda adeta sorunlar yumağı haline geldiğine dikkat çeken CHP Milletvekili Ö.Fethi Gürer,  hak ettiği değeri alamadı” dedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu'nda, söz alarak, Niğde'nin çözüm bekleyen sorunlarını anlattı. 

    Ömer Fethi Gürer, “Niğde'de 1996 yılında temeli atılan havaalanı 4 Cumhurbaşkanı, 9 Başbakan, 20 Ulaştırma Bakanı eskitmiş, temeli ve yol kenarına dikilen tabelası hâlâ durmakta ve bekçisi de emekli olmuştur”

   28 yıl önce temeli atılan havalananın halen yapılamadığını, yıkılan spor salonu inşaatına başlanamadığını, ilkokullardan sonra orta okulların da kapanmaya başladığını, 42 ilin yararlandığı IPARD'dan yararlanamadığını belirtti. 

NİĞDE'NİN TURİZM POTANSİYELİ DEĞERLENDİRİLEMİYOR 

      Niğde'nin Orta Anadolu'nun ortasında unutulan tarihi, doğası ve folkloruyla zengin bir il olduğuna değinen Gürer, “Tarım şehri olduğu kadar doğa ve turizm açısından da her olanağı olmasına karşın turizmden gerekli payı alamamaktadır. Aladağlar ve Bolkarlar gibi dünyada bilinen ama Niğde için faydalı kılınamayan dağcılık ve turizm için çekim alanlarına sahiptir” dedi. 

KAHRAMANLAR DİYARI NİĞDE 

     Ünlü felsefeci Tyanalı Apollonous'un doğduğu, Mustafa Kemal Atatürk'le Millî Mücadelede her cephede savaşan kahramanların yaşadığı bir kent olan Niğde ve Niğdeliler için Atatürk'ün, "Benim Niğde'ye alakam büyüktür ve ben Niğdelileri her zaman sevmişimdir." Sözlerini de hatırlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Millî Mücadelede Niğdeliler 5 uçak alınması için yardım topladıkları gibi, cumhuriyeti top atışlarıyla ilk kutlayan ildir. 

    AKP iktidarlarına kadar hemen hemen her hükûmete bakan vermiş, ülkesine ve memleketine bağlı insanların kentidir Niğde. Ömer Halisdemir'den Çanakkale'de Seyit Onbaşı'nın sırtına top mermisini veren Ali Çavuş'a kadar vatan için her cephede şehitleri olanların yurdudur Niğde” diye konuştu.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder