30 Ocak 2024 Salı


 ENGELLİ BİREYLERE ‘ENGELSİZ TAKSİ’

Niğde Belediyesinin, modern araç filosuna kazandırdığı ‘Engelsiz Taksi”, engelli vatandaşların kullanımına sundu.  Belediye Başkanı Emrah Özdemir, tekerlekli sandalye kullanan engelli bireylerin telefonlu randevu sistemiyle ücretsiz olarak yararlanabileceği çok amaçlı Engelsiz Taksinin tanıtımını yaptı.

ÇOK AMAÇLI ENGELSİZ TAKSİ HİZMETE GİRDİ

Niğde Belediyesi, “Engelleri Birlikte Aşıyoruz” sloganıyla, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Engellilerin her alanda yaşadığı sorunların çözümüne yönelik çok sayıda proje geliştiren Niğde Belediyesi, engelli vatandaşların, kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlerinde ulaşım sorununu önemli ölçüde kolaylaştıracak yeni bir hizmeti daha hayata geçirdi.

Niğde Belediyesi tarafından modern araç filosuna kazandırılan çok amaçlı ‘Engelsiz Taksi, akülü ve manuel engelli arabası kullanan bireylerin hizmetine sunuldu.

ALO DEMENİZ YETER…

Aynı anda akülü veya tekerlekli olmak üzere 2 engelli arabası ve 5 refakatçi kapasitesine sahip olan ‘Engelsiz Taksinin’ ulaşım hizmetinden yararlanmak isteyen engelli bireyler, Niğde Belediyesi’nin 444 51 01 nolu Çağrı Merkezini arayarak, hafta içi mesai saatleri içinde randevu alabiliyor.

REFAKATÇİLER EŞLİĞİNDE ULAŞIM HİZMETİ

Gidecekleri kurum ve kuruluşlar için üç gün öncesinden randevu talep eden engelli bireyler, kendilerine refakat edecek görevliler eşliğinde evlerinden alınarak gidecekleri yere ulaştırılıyor. İşlerini tamamlayan engelli bireyler, yine refakatçi eşliğinde Engelsiz Hizmet Aracı ile evlerine bırakılıyor.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder