9 Ocak 2024 Salı




 Niğde de yılbaşı Gecesi tedbirler alındı! 1263 personel görev yaptı

Vatandaşların yeni yıla huzur ve güven ortamı içinde girmelerini temin etmek, genel güvenliğin, asayişin muhafazası ile kamu düzenini sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı'nın genelgeleri doğrultusunda Niğde de güvenlik tedbirleri alındı.


Bu kapsamda, yeni yıl programları dolayısıyla insan yoğunluğunun artabileceği konaklama tesisleri, eğlence mekânları, restoran, kafe ve benzeri yerlerde etkin, yoğun denetimler gerçekleştirildi. Görevli personel sayısı artırıldı..

Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu otogar ve toplu taşıma araçlarına ait istasyonlarda, kutlama gerçekleştirilen meydan ve alan ile eğlence yerlerinde güvenlik birimlerince tedbirler artırılarak uygulandı.. 

Niğde Genelinde 607 Polis, 656 Jandarma Görev Yaptı

Niğde'de il merkezi polis sorumluluk bölgesinde;

Gündüz 24, gece ise 48 yaya devriye görevlisi,

 20 Trafik, 23 Asayiş Ekibi planlaması yapılarak toplam 460 personel, 

İlçeler de ise 6 Trafik, 18 Asayiş Ekibi ile 24 noktada toplam 147 personel olmak üzere;

 Niğde genelinde 607 polis görev yaptı.

Jandarma sorumluluk bölgesinde ise; toplam 10 bölgede yol kontrol ve arama noktası tertip edildi..

13 Trafik Timi, 142 Asayiş Timi ve 41 diğer unsur olmak üzere 196 ekip ve toplam 656 personel olmak üzere görev yaptı..

Trafik Güvenliği En Üst Seviyede 

Trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla şehir içi ve şehir dışı karayollarında araç ve seyahat yoğunluğunun yaşanabileceği alanlar / güzergâhlar ile yaya hareketliliğinin oluşacağı noktalarda trafik tedbirleri yoğunlaştırıldı.. Şehirlerarası otobüs terminallerinde, ara duraklarda ve karayolu güzergâhları üzerinde yapılan denetimlerde otobüslerin takoğraf, kış lastiği, ışık donanımı ve diğer teknik donanımlar denetlendi..

Sağlık Hizmeti Eksiksiz Verildi

İl Sağlık Müdürlüğünce sağlık kurumlarında yeteri kadar personel görevlendirilerek acil servis hizmetleri de dâhil olmak üzere eksiksiz sağlık hizmeti verilmesi sağlandı.

Niğde Belediye Başkanlığınca (İtfaiye Daire Başkanlığı) yangın ve benzeri tehlikelere karşı her türlü hazırlık yapılarak, teyakkuz halinde bulunuldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder