8 Ocak 2024 Pazartesi

 Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü Niğde Üniversitesi Öğretim Üyesine


Niğde Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Zeynel Öztürk, TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) - GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülüne layık görüldü.

Öztürk ödülünü Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen törenle bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Ödül Getiren Çalışmalar
Doğa Bilimleri alanında ödül alan öğretim üyesi Doç. Dr. Muhammed Zeynel Öztürk başta Toroslar olmak üzere ülkemizin dağlık alanlarındaki karst ve buzul jeomorfolojisi ile Türkiye Fiziki Coğrafyası alanlarında araştırmalar yürütmektedir.

Özellikle Toros Dağları’nın yüzey karstının, dolin ve polyelerin özellikleri ile bu alanların morfotektonik gelişimlerinin açıklanması konularında önemli katkılar sağlamıştır. Ülkemizin hem tamamı hem de farklı bölgelerini kapsayan çalışmalarıyla Türkiye Fiziki Coğrafyasının anlaşılmasına önemli katkılar yapmıştır.

Öğretim üyesi Öztürk uluslararası indekslerde (SCI, SSCI, AHCI) yayımlanmış 24, ulusal hakemli dergilerde ise yayımlanmış 26 makalesi bulunmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder