11 Eylül 2024 Çarşamba


 ALIŞKANLIKLARIMIZI DEĞİŞTİRİYORUZ, SAĞLIKLI BESLENİYORUZ

Sağlık Haftasında Alışkanlıklarımızı Değiştiriyoruz, Sağlıklı Besleniyoruz

Niğde de sağlık haftası etkinlikleri ,İl sağlık müdürlüğüne bağlı birimlerde ve tüm ilçelerin merkezlerinde kurulu olan stantlarda vatandaşları bilgilendiriyor.

Niğde de Yapılan faaliyetler doğrultusunda 2023 yılında toplamda 26.258 kişiye eğitim verildiği, 42 adet etkinlik düzenlendiği ve 1.816 kişiye bireysel beslenme danışmanlığı hizmeti verildiği belirtildi.

Niğde İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bahadır KARACA, bu yıl ki “Sağlığını Erteleme, Harekete Geç” ana temalı Halk Sağlığı Haftası’nın altıncı gününün konusu olan “Alışkanlıklarımızı Değiştiriyoruz, Sağlıklı Besleniyoruz” başlığı ile ilgili açıklamalarda bulundu:

Bireylerin sağlıklı beslenmesi ve sağlıklı yaşam biçiminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi ile hastalıkların önlenmesi toplum sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Küreselleşme sürecinde beklenen yaşam kalitesine ulaşmak için tüm bireylerin ve toplumun beslenme bilincinin artırılması, sağlıklı beslenmenin yaşam biçimine dönüştürülmesi gerekmektedir. Toplumun sağlıklı yaşaması ve her yönden gelişmesi onu oluşturan bireylerin sağlıklı olmasına bağlıdır.

Optimal sağlık ve iyilik halinin temeli yeterli ve dengeli diğer bir deyişle sağlıklı beslenmeye dayalıdır. Bu doğrultuda sağlıklı beslenmedeki amaç; yaşam boyu tüm bireylerin sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin arttırılması ve sağlıklı yaşam biçiminin benimsenmesini yani sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlığı ile birlikte alkol ve tütün kullanımının önlenmesi sağlamaktır. Sağlıksız beslenme alışkanlıkları sağlıklı beslenme davranışlarına çevrilmeli ve kazanılan yeni beslenme davranışının sürdürülebilir olması sağlanmalıdır.

Bu kapsamda Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından toplumun her kesiminin yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla hizmet içi, halk ve öğrenci eğitimleri yapılmaktadır. Optimal sağlık halinin devamı için gerekli olan hareketli yaşam konusunda farkındalık oluşturmak maksadıyla halkımızın da katılımı sağlanarak çeşitli hareket etkinlikleri düzenlenmektedir. Ayrıca sağlıklı hayat merkezlerimizde bulunan diyetisyenlerimiz bireysel beslenme danışmanlığı hizmeti vermeye devam etmektedir. “

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder