20 Eylül 2024 Cuma


 Niğde de Gaziler Günü Kutlandı

Niğde'de 19 Eylül Gaziler Günü  düzenlenen tören ile kutlandı.

Derbent kavşağında bir araya gelen protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar, Niğde Belediyesi mehter takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na  kadar yürüdü.

 Devam eden programda, Vali Cahit Çelik, Bor Garnizon Komutanı Albay Özcan Yetiş, Belediye Başkanı Emrah Özdemir ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Hasan İpek, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Çelik, burada yaptığı konuşmada, Saygıdeğer Gazilerimiz, Kıymetli Basın Mensupları, Değerli Hemşerilerim,Bugün, vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak büyük fedakârlık gösteren kahraman gazilerimizi anmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. 19 Eylül Gaziler Günü, milletimizin aziz gazilerimize olan minnet ve şükran duygularının ifadesidir.

Türk milleti, tarihi boyunca sayısız zorluğu aşmış, bağımsızlığına ve hürriyetine olan inancıyla her zaman dimdik ayakta kalmayı başarmıştır. Bu başarıda, şüphesiz, cephelerde çarpışan kahramanlarımızın, gazilerimizin ve şehitlerimizin payı büyüktür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e "Gazi" unvanının verildiği bu anlamlı günde, tüm gazilerimize olan borcumuzu bir kez daha hatırlıyor, onların kahramanlıklarını gelecek nesillere aktarmanın sorumluluğunu taşıyoruz.

Niğde genelinde vatanımız uğruna fedakârlık gösteren 204 şehidimiz bulunmaktadır. 169 gazimizden 126’sı hayatta olup, 43 gazimiz ise ebediyete intikal etmiştir. Ayrıca, ilimizde 137 Kıbrıs gazimizden 100’ü sağ, 37’si ise vefat etmiştir. Kore Savaşı’na katılan 40 gazimizden 2’si hayatta kalmış, 38’i aramızdan ayrılmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında ise ilimizden 6 kahraman şehidimiz ve 4 gazimiz bulunmaktadır. Bu sayılar, yukarıda belirttiğim genel şehit ve gazi sayılarımıza dahildir.

Sizler, vatan sevgisinin ve fedakârlığın en büyük sembollerinden birisiniz. Sizlerin cesareti ve inancı sayesinde bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız bir şekilde yaşamaya devam ediyoruz. Sizlerin gösterdiği fedakârlıklar asla unutulmayacak, devletimiz ve milletimiz sizlere olan vefa borcunu daima yerine getirecektir.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

Gaziler Günü’müz kutlu olsun.” Dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Hasan İpek  de tüm gazilerin gününü kutladığını belirtti. Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi'nde de "Kahramanlar Sahada, Kalbimiz Onlarla" adlı spor etkinliği düzenlendi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder