25 Eylül 2024 Çarşamba


Niğde de 17. Ahilik Kültürü Haftası Kutlandı

     23-29 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri Niğde de çelenk sunma töreni ile başladı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği (NESOB) Başkanı Alim Yeşil, yönetim kurulu üyeleri ve oda başkanları katıldı. 

      Atatürk heykeline çelenk sunan NESOB Başkanı Alim Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri, Niğde Valisi Cahit Çelik ile Belediye Başkan Vekili Bülent Küçük


tuna'yı ziyaret etti. 

17. Ahilik Kültürü Haftası Kutlama programı 24 Eylül 2024 Salı günü Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin ilçelerdeki esnaf ve sanatkarı ziyaret, devam etti.

. 25 Eylül 2024 Çarşamba günü ise Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.  saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende NESOB Başkanı Alim Yeşil, Niğde Valisi Cahit Çelik ve Belediye Başkanı vekili Küçüktuna günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı.

. Şed kuşatma töreni ile devam eden kutlama programında yılın ahisine kaftan giydirildi. yılın kalfa ve çırağına plaket verilmesi ve ahi beratlarının verilmesi ile tören sona erdi. Kutlama programı çerçevesinde Niğde Ömer Halisdemir Meydanında ahi pilavı ve tatlı ikramı yapıldı.

Niğde'de 17. Ahilik Kültürü Haftası kutlama etkinlikleri 26 Eylül 2024 Perşembe günü Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin esnaf ziyaretleri ile sona erdi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder