18 Eylül 2024 Çarşamba

  Üniversite de  Mısır Hasadı   Başladı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma merkezinde 130 ton yonca,650 ton silaj üretimi gerçekleştiriliyor.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezindeki hayvancılık faaliyetlerinde kullanmak üzere kaba yem üretmek amacıyla ekilen 200 dekar silajlık mısırın hasadı başladı.

Merkezin Hayvancılık Faaliyetlerindeki Kaba Yem İhtiyacı Karşılanıyor

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu  “Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, bünyesindeki yaklaşık 115 büyükbaş ve 200 küçükbaş hayvanın kaba yem ihtiyacını kendi uygulama arazilerinde ürettiği silajlık mısır, yonca, arpa vb. ürünlerle karşılıyor. Bu kapsamda hayvanların yıllık kaba yem ihtiyacını karşılamak için 200 dekar silajlık mısır, 200 dekar arpa-buğday ve 200 dekar yonca tarımı yapılıyor.  Böylece Merkezimizde yaklaşık 130 ton yonca ve 650 ton silaj üretimi gerçekleştiriliyor. Ayrıca buğday ve arpa üretimi yanında yan dal olarak üretilen sap da hayvanların beslenmesinde kullanılıyor. Son üç yılda 1000 dekar arazinin tarım uygulamalarına kazandırıldığı Üniversitemiz Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi, bu üretim politikasıyla kısa bir süre içerisinde kaba yem ihtiyacını kendi olanaklarıyla karşılayacak duruma geldi.

Hayvanlarımız için kullanılan kaba yemin böylece Merkezimizin kendi olanaklarıyla üretildiğini belirten Rektör Uslu, "Böylece Merkezimiz önemli oranda katma değerli ürün üreterek maddi anlamda daha güçlü hale geliyor." dedi.

Rektör Uslu , son olarak Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu ve tüm Merkez çalışanlarına özverilerinden dolayı teşekkür ederek, "Her alanda 'üreten üniversite' modelimizle ülkemize ve bölgemize katkı sağlamaya devam ediyoruz." Diye belirtti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder