20 Ocak 2012 Cuma


CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL NİĞDE’DE

Birtakım ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Niğde’ye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, programına Niğde Valiliği’ni ziyaret ederek başladı. Valiliğe gelişinde törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül Vali Âlim Barut'tan kent ile ilgili bilgi aldı. Basın mensuplarının bir sorusu üzerine yaptığı açıklamada, uzun süredir gelmek istediği Niğde'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gül, kentin, hem tarih hem de doğal güzellikleri ile Orta Anadolu'nun cazip bir şehri olduğunu belirtti.

Daha sonra. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Gül'e Niğde Valisi Âlim Barut tarafından kök boyadan dokunmuş Niğde'ye özgü halı hediye edildi.






Niğde Valiliği’nden belediyeye yürüyerek giden Cumhurbaşkanı Gül, yol boyunca kendisini bekleyen Vatandaşlarla selamlaştı. Belediye binası önünde toplanan Vatandaşlarada seslenen Cumhurbaşkanı Gül, “Ben de Niğdeli sayılırım, Kayseri Niğde buralar hep aynı" diye seslendi
Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı konuşmada, Niğde'nin kendisine yabancı olmadığını belirterek, "Ben de buralı sayılırım. Çünkü Kayseri, Niğde, Kırşehir, Nevşehir buraların hepsi birbirine öyle veya böyle bağlı yerler. Dolayısıyla daha önce defalarca buralarda bulunduk" dedi.
Niğde Valisi Âlim Barut da ziyareti için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür etti. Onuruna verilen yemeğin ardından Garnizon Komutanlığını ve Niğde Üniversitesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Calmio Süt A.Ş.’de yaptığı gezi ve incelemelerin ardından Niğde’den ayrıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder